Dresink s dijonskou hořčicí, česnekem a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dresink s dijonskou hořčicí, česnekem a bazalkou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54340 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
0,5 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 13,5mg |
Vláknina | 200,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dresink s dijonskou hořčicí, česnekem a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěný česnek (2 střední stroužky nebo 1 velký) a několik omytých lístků čersvé bazalky velmi drobně pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme 2 lžičky dijonské hořčice, čerstvě pomletý černý pepř, mořskou sůl, 0.5 lžíce vinného octa a 3 lžíce oleje extra panenského. Vše důkladně vyšleháme ruční metličkou. Misku s dresinkem před upotřebením necháme "odpočinout" cca 20 minut. |