Recept

Zelenina zapékaná v zakysané smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54341

Ingredience

250 g Cuketa
250 ml Mléko polotučné
250 g Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Strouhanka
100 g Sýr Parmezán
2 špetka Sůl
2 l Voda pitná
200 ml Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek
500 g Špenát listový čerstvý
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 466kJ
6% Sacharidy 20 g
222% Tuky 166 g
35% Sodík 700 mg
34% Bílkoviny 19 g

Zelenina zapékaná v zakysané smetaně postup přípravy receptu:

1

Očistíme žampiony. Odřízneme okraje cuket, oškrábeme mrkve a přebereme listy špenátu. Mrkve, žampiony a cukety omyjeme a pokrájíme na plátky. Špenátové listy omyjeme.

2

Do hrnce vlijeme vodu a osolíme ji. Předvaříme v ní zeleninu. Mrkev vaříme 5 minut. Cukety i žampiony vaříme po 2 minutách a špenát 1 minutu. Dáme zeleninu okapat na síto.

3

Předehřejeme si troubu na 220°C. Velkou zapékací misku si vytřeme rozpůleným česnekem a vymažeme máslem. Plníme nádobu žampiony, špenátem, mrkví a cuketami.

4

V misce si rozmícháme zakysanou smetanu s mlékem a sýrem. Zeleninu touto směsí zalijeme. Posypeme strouhankou. Zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby a zapékáme ještě 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept