Dresink z přírodního jogurtu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dresink z přírodního jogurtu
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54343 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
2 špetka | Cukr krupice |
1,5 dl | Jogurt krémový bílý natur |
0,5 kávová lžička | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,6mg |
Vláknina | 314,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ocet vinný, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt krémový bílý natur, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dresink z přírodního jogurtu postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme 1.5 dl kvalitního přírodního jogurtu. Přidáme 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, cukr a 0.5 lžičky vinného octa. Dresing ručně vyšleháme. Před podáváním ho vychladíme. |
Poznámka
Jogurtový dresing dáváme do salátů nebo jím přeléváme pečené maso.