Jednoduchý recept

Zapékaný fenykl s parmezánem a mozzarellou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54344
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kg Fenykl sladký - hlíza
125 ml Masový vývar
4 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
1 kg Rajčata
1 polévková lžíce Strouhanka
2 špetka Sůl
1 polévková lžíce Sýr Parmezán
50 g Tymián čerstvý
2 l Voda pitná
50 g Mozzarella

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 900kJ
6% Sacharidy 22 g
15% Tuky 11 g
21% Sodík 423 mg
18% Bílkoviny 10 g

Zapékaný fenykl s parmezánem a mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je nadrobno.

2

Ve větším kastrolu zahřejeme dvě lžíce oleje a na něj vhodíme cibuli a česnek. Přidáme pokrájená rajčata. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a dusíme.

3

V hrnci přivedeme k varu vodu. Omyjeme fenykl a jeho středové výhonky odkrojíme a odložíme stranou. Fenyklové hlízy nakrájíme na plátky. Předvaříme je 5 minut ve vroucí vodě s bobkovým listem a tymiánem. Děrovanou sběračkou vyjmeme a necháme okapat. Pak je vložíme do rajčatové omáčky a 10 minut dusíme.

4

Předehřejeme troubu na 220 °C.

5

Do zapékací nádoby naskládáme plátky fenyklu s rajčatovou omáčkou. Posypeme kostičkami mozzarelly a směsí strouhanky se strouhaným parmezánem. Zakapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby a zapékáme 10 minut.

6

Posypeme nadrobno posekanými fenyklovými výhonky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept