Recept

Zapečená čekanka s kozím sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54345

Ingredience

50 g Bazalka
3 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
150 g Sýr kozí
2 špetka Sůl
2 l Voda pitná
125 ml Víno bílé
800 g Čekanka
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 257 kcal
Kilojoule 1 074kJ
3% Sacharidy 13 g
5% Tuky 4 g
26% Sodík 530 mg
27% Bílkoviny 15 g

Zapečená čekanka s kozím sýrem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme čekanky, odstraníme z nich vnější listy a vykrojíme z nich košťál. Menší hlávky překrojíme na poloviny, větší na čtvrtiny.

2

Předehřejeme si troubu na 220°C.

3

Oloupeme česnek a na oleji ho zpěníme. Do pánve vložíme čekanku a opečeme ji. Osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 8 minut na mírné teplotě.

4

Vroucí vodou spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku a pokrájíme je na kostičky. Nadrobno nasekáme lístky bazalky.

5

Do zapékací nádoby vložíme čekanku a na ni naskládáme rajčata a bazalku. Posypeme na kostičky pokrájeným kozím sýrem a nastrouhaným parmezánem.

6

Vložíme do předehřáté trouby a 8 minut zapékáme.

Poznámka

Místo kozího sýra můžeme použít také mozzarellu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept