Jednoduchý recept

Papriky a rajčata plněné masovo-rýžovou směsí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54346
Kategorie: Zelenina

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
700 g Hovězí maso mleté
250 ml Masový vývar
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
2 ks Paprika zelená
2 ks Paprika žlutá
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
4 ks Rajčata
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
50 g Rýže dlouhozrnná
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 952kJ
8% Sacharidy 30 g
21% Tuky 16 g
47% Sodík 939 mg
82% Bílkoviny 46 g

Papriky a rajčata plněné masovo-rýžovou směsí postup přípravy receptu:

1

Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je nadrobno. Na rozehřátém oleji necháme nasekaný česnek a cibuli zesklovatět. Přimícháme k nim rýži a počkáme, dokud nezpění. Zalijeme masovým vývarem. Přikryjeme poklicí a dusíme 20 minut při mírné teplotě.

2

Omyjeme papriky a rajčata a z vršků odklopíme víčko. Uvnitř paprik odstraníme bílé žebroví a semínka, z rajčat vydlabeme lžičkou semínka.

3

Předehřejeme troubu na 180 °C.

4

Uvařenou rýži smícháme s mletým masem a vejci. Vmícháme petrželku, osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Vzniklou hmotou naplníme papriky a rajčata, která jsme předtím trochu osolili a opepřili. Přiložíme k nim víčka.

5

Sterilovaná rajčata a vydlabanou dužninu dáme do zapékací mísy. Přimícháme rajčatový protlak, přidáme česnek a zalijeme vínem. Naskládáme do nádoby plněné papriky a přikryjeme poklicí. Zapékáme 40 minut.

6

Potom do nádoby přidáme i plněná rajčata a zapékáme ještě 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept