Papriky a rajčata plněné masovo-rýžovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky a rajčata plněné masovo-rýžovou směsí
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54346 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
700 g | Hovězí maso mleté |
250 ml | Masový vývar |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
2 ks | Paprika žlutá |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
4 ks | Rajčata |
500 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
50 g | Rýže dlouhozrnná |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 231,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 140,7mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Paprika žlutá, Rajčata, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masový vývar, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky a rajčata plněné masovo-rýžovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je nadrobno. Na rozehřátém oleji necháme nasekaný česnek a cibuli zesklovatět. Přimícháme k nim rýži a počkáme, dokud nezpění. Zalijeme masovým vývarem. Přikryjeme poklicí a dusíme 20 minut při mírné teplotě. |
2 | Omyjeme papriky a rajčata a z vršků odklopíme víčko. Uvnitř paprik odstraníme bílé žebroví a semínka, z rajčat vydlabeme lžičkou semínka. |
3 | Předehřejeme troubu na 180 °C. |
4 | Uvařenou rýži smícháme s mletým masem a vejci. Vmícháme petrželku, osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Vzniklou hmotou naplníme papriky a rajčata, která jsme předtím trochu osolili a opepřili. Přiložíme k nim víčka. |
5 | Sterilovaná rajčata a vydlabanou dužninu dáme do zapékací mísy. Přimícháme rajčatový protlak, přidáme česnek a zalijeme vínem. Naskládáme do nádoby plněné papriky a přikryjeme poklicí. Zapékáme 40 minut. |
6 | Potom do nádoby přidáme i plněná rajčata a zapékáme ještě 20 minut. |