Rizoto více chutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto více chutí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54348 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
75 g | Bambusové výhonky |
500 ml | Granule dashi |
10 ks | Houba shimeji |
100 g | Konnyaku |
450 plátek | Krůtí maso |
1 ks | Mrkev kořen |
80 ml | Omáčka sojová - Tamari |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
400 g | Rýže Basmati |
1 špetka | Sůl |
25 g | Sýr sójový - Tofu |
2 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 67,5mg |
Draslík | 447,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houba shimeji, Krůtí maso, Mrkev kořen, Omáčka sojová - Tamari, Petržel kudrnka, Rýže Basmati, Sýr sójový - Tofu, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Granule dashi, Konnyaku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto více chutí postup přípravy receptu:
1 | Rýži propláchneme ve studené vodě. Do misky nalijeme čistou vodu, rýži v ní asi hodinu necháme namočenou. |
2 | Mezitím namočíme houby na cca 20 minut do horké vody. Poté je scedíme a pokrájíme na proužky. |
3 | Tofu zabalíme do utěrky, zatížíme talíři a necháme asi 30 minut odstát, aby odtekla přebytečná voda, poté sýr rozkrájíme na kostičky. |
4 | Ve větší míse smícháme kořen konnyaku nakrájený na proužky, mrkev, bambusové výhonky a Tofu. Následně přidáme houby a kousky masa. |
5 | Do jíné misky nalijeme dashi, sójovou omáčku, Mirin, sůl a smícháme. |
6 | Touto tekutinou zalijeme maso se zeleninou, necháme 25 minut odležet. |
7 | Namočenou rýži scedíme, dáme do většího rendlíku. Přilijeme směs z masa a zeleniny, důkladně zamícháme. Rendlík přivedeme k varu a necháme asi 20 minut povařit. Takto hotovou směs ihned podáváme naservírovanou v miskách. Navrch ji můžeme posypat nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.