Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54348
Kategorie: Rizota

Ingredience

75 g Bambusové výhonky
500 ml Granule dashi
10 ks Houba shimeji
100 g Konnyaku
450 plátek Krůtí maso
1 ks Mrkev kořen
80 ml Omáčka sojová - Tamari
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
400 g Rýže Basmati
1 špetka Sůl
25 g Sýr sójový - Tofu
2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 311 kcal
Kilojoule 1 301kJ
10% Sacharidy 35 g
120% Tuky 90 g
67% Sodík 1 g
56% Bílkoviny 32 g

Rizoto více chutí postup přípravy receptu:

1

Rýži propláchneme ve studené vodě. Do misky nalijeme čistou vodu, rýži v ní asi hodinu necháme namočenou.

2

Mezitím namočíme houby na cca 20 minut do horké vody. Poté je scedíme a pokrájíme na proužky.

3

Tofu zabalíme do utěrky, zatížíme talíři a necháme asi 30 minut odstát, aby odtekla přebytečná voda, poté sýr rozkrájíme na kostičky.

4

Ve větší míse smícháme kořen konnyaku nakrájený na proužky, mrkev, bambusové výhonky a Tofu. Následně přidáme houby a kousky masa.

5

Do jíné misky nalijeme dashi, sójovou omáčku, Mirin, sůl a smícháme.

6

Touto tekutinou zalijeme maso se zeleninou, necháme 25 minut odležet.

7

Namočenou rýži scedíme, dáme do většího rendlíku. Přilijeme směs z masa a zeleniny, důkladně zamícháme. Rendlík přivedeme k varu a necháme asi 20 minut povařit. Takto hotovou směs ihned podáváme naservírovanou v miskách. Navrch ji můžeme posypat nasekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept