Těstovinové košíčky s mořskými plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinové košíčky s mořskými plody
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | wallisova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 54349 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 ks | Chilli paprička |
100 g | Chobotnice |
5 ks | Cibulka jarní |
100 g | Fazole |
50 g | Koriandr čerstvý |
100 g | Mušle slávky |
200 g | Nudle Soba |
4 polévková lžíce | Olej olivový jedlý |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika červená |
2 g | Pepř černý mletý |
200 g | Scampi |
100 g | Shiitake houby |
5 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 141,5mg |
Draslík | 517,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chilli omáčka, Chilli paprička, Chobotnice, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Mušle slávky, Paprika červená, Shiitake houby, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Nudle Soba, Olej olivový jedlý, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Scampi mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinové košíčky s mořskými plody postup přípravy receptu:
1 | Přivedeme k varu alespoň 2 l osolené vody, vsypeme japonské nudle chuka soba, necháme jen přejít varem, vypneme plotýnku a přitom mícháme vidličkou, aby se neslepily. Necháme 2-3 minuty dojít. Slijeme přes síto a dáme okapat na chladnější místo. |
2 | Fazole nejprve opláchneme, a poté je necháme blanšírovat ve vroucí osolené vodě. Očistíme jarní cibulku, celer a houby. Z cibulky použijeme jen horní zelenou část, veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Očistíme papriku i papričku, omyjeme, rozkrojíme podélně a zbavíme stopky, semínek a bílé dužiny. Rovněž nakrájíme na menší kostky. Oloupeme česnek a drobně nasekáme. |
3 | Rozpálíme olej v hluboké pánvi, postupně přidáváme cibulku a další zeleninu a lehce opékáme, nenecháme příliš změknout. Připravíme dary moře - scampi (oloupané a odžilněné), chobotničky (vařené) a slávky (jen maso), vše omyjeme a přidáme na pánev se zeleninou. Dle chuti osolíme a opepříme, přidáme sójovou a chilli omáčku. Větší polovinu zeleného koriandru opláchneme, důkladně otřepeme, drobně nasekáme a vhodíme na pánev. |
4 | Rozehřejeme fritovací hrnec, připravíme fritovací košíčky, do kterých rozdělíme vychladlé nudle. Dáme je fritovat a usmažíme tak křupavé košíčky. Vyndáme je a dáme okapat na ubrousek. |
5 | Košíčky rozdělíme na talíře a naplníme směsí mořských plodů, které nahoře posypeme zbylým koriandrem. Ihned podáváme. |