Pórová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórová polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 5435 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 908kJ
7% Sacharidy 24 g
14% Tuky 10 g
37% Sodík 747 mg
15% Bílkoviny 9 g
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 9,7mg |
Draslík | 599,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 3,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hovězí vývar základní, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórová polévka postup přípravy receptu:
1 | Pór očistíme, nakrájíme na tenká kolečka, opečeme na rozehřátém sádle, zalijeme masovým vývarem, osolíme a uvaříme do měkka s očištěnými brambory nakrájenými na kostičky. |
Poznámka
Podáváme s nakrájenou pažitkou a černým chlebem.