Recept

Restovaná rýže se zeleninou

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54350
Kategorie: Rýže

Ingredience

50 g Bambusové výhonky
1 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr krupice
40 g Fazolové lusky zelené
2 polévková lžíce Granule dashi
4 ks Hlíva ústřičná
50 g Klobása Chorizo
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
1 špetka Pepř černý mletý
270 g Rýže Basmati
2 ks Šalotka
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
1 kávová lžička Zázvor mletý
370 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 135kJ
10% Sacharidy 38 g
11% Tuky 8 g
21% Sodík 413 mg
22% Bílkoviny 12 g

Restovaná rýže se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Rýži propláchneme studenou vodou a poté scedíme. Do většího kastrolu nalijeme asi 370 ml vody a přivedeme k varu. Vsypeme rýži a pomalu vaříme asi 10 minut. Poté rýži necháme odstát asi 15 minut a scedíme.

2

V misce smícháme vejce, dashi, saké, cukr, černý pepř a sójovou omáčku. Pánev potřeme olejem a rozpálíme. Vlijeme vaječnou směs, ze které nám vznikne palačinka. Smažíme asi 1 minutu z každé strany. Hotovou palačinku odložíme stranou a necháme zchladnout. Poté ji nakrájíme na proužky.

3

Do větší pánve nalijeme olej a rozpálíme. Do ní vhodíme nasekanou šalotku, houby a bambusové výhonky. Smažíme asi 3 minuty za stálého míchání. Potom přidáme fazolové lusky a nakrájenou klobásku na kostičky. Opět smažíme asi 3 minuty.

4

Vezmeme si jinou pánev, nalijeme trochu oleje, rozpálíme a přidáme rýži. Smažíme asi 3 minuty. Poté k ní přisypeme hotovou směs s klobáskou, sójovou omáčku a namletý zázvor. Zlehka smažíme asi 2 minuty. Směs podáváme v miskách. Navrch posypeme nudličkami z omelety a nasekanou jarní cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept