Jednoduchý recept

Hranolky z trouby

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 54355
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 kg Brambory rané
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 987kJ
14% Sacharidy 49 g
9% Tuky 7 g
24% Sodík 485 mg
9% Bílkoviny 5 g

Hranolky z trouby postup přípravy receptu:

1

Dobře omyté, velké nové brambory osušíme a neloupeme. Pokrájíme je na hranolky (1-1.5 cm). Rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Mezi hranolkami zachováme malé mezery. Osolíme je, pokapeme olivovým olejem a dáme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme přibližně 35-40 minut a ihned podáváme.

Poznámka

Pokud hranolky budeme připravovat ze starých brambor, tak je oloupeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept