Recept

Dashi omáčka s ovčím sýrem

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54357
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

Omáčka
375 ml Granule dashi
80 ml Omáčka sojová - Tamari
4 ks Řasa Nori
1 kávová lžička Sezam - semena
500 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
Přísady
0,5 kávová lžička Bazalka
1 ks Šalotka
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 374kJ
3% Sacharidy 12 g
55% Tuky 41 g
59% Sodík 1 g
67% Bílkoviny 38 g

Dashi omáčka s ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

Na omáčku budeme potřebovat hrnec, do kterého vložíme dashi, sójovou omáčku a Mirin. Přivedeme k varu, poté přidáme sezamová semínka. Necháme asi 10 minut povařit a přelijeme do konvičky, aby se směs lépe nalévala.

2

Do středně velkého rendlíku vlijeme asi litr vody a vložíme 90 minut řasu Nori.

3

Rendlík postavíme na plotnu, přivedeme k varu, poté zmírníme teplotu a vhodíme na 2 minuty sýr, nakrájený na kostičky.

4

Omáčku rozlijeme do čtyř misek. Do nich rozdělíme mletý zázvor, lístky bazalky a nakrájenou šalotku. Poté do takto připravených misek doložíme ovčí sýr a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept