Jednoduchý recept

Fettuccine s halibutem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 54358

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
4 ks Cuketa
500 g Halibut atlantický
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 g Pepř černý mletý
200 g Smetana 33% (šlehačka)
4 g Sůl
20 g Tymián čerstvý
400 g Těstoviny Fettuccine
4,5 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 694 kcal
Kilojoule 2 903kJ
20% Sacharidy 71 g
34% Tuky 25 g
25% Sodík 503 mg
79% Bílkoviny 44 g

Fettuccine s halibutem postup přípravy receptu:

1

Filety z halibuta opláchneme, osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. Opláchneme tymián, vytřepeme vodu, otrháme lístky od stonku. Očistíme menší cukety, omyjeme, rozkrojíme podélně na půlky a nakrájíme na kostky. Přivedeme k varu asi 0,5 l vody a cukety blanšírujeme 1 minutu. Slijeme přes síto a prudce zchladíme studenou vodou.

2

Ve velkém hrnci přivedeme k varu zhruba 4 l osolené vody a uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu.

3

Po obou stranách opečeme halibuta asi 3 minuty na rozpáleném másle. Vyndáme a dáme na teplé místo. Slijeme těstoviny přes síto a necháme krátce vykapat.

4

Do pánve s máslem, na kterém jsme opékali rybu, přilijeme smetanu a necháme vařit asi 3 minuty. Poté omáčku dle chuti osolíme a opepříme. Přidáme cuketu a přisypeme tymián, necháme spolu projít varem.

5

Rozdělíme těstoviny na nahřáté talíře, přidáme omáčku, navrch vložíme plátky halibuta a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept