Chlebové placky – italské focaccias - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebové placky – italské focaccias
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54359 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
2 kávová lžička | Kmín římský |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 177,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Kmín římský, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebové placky – italské focaccias postup přípravy receptu:
1 | Kvalitní výběrovou hladkou mouku (00) dáme do mísy a promícháme ji s 0,5 lžičky soli. Do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme špetku cukru a zalijeme vše vlažnou vodou. Když nám kvasnice vzejdou, postupně k nim přimícháme mouku a těsto dobře vypracujeme. Nesmí se lepit, musí být vláčné, hladké. Těsto zakryjeme a necháme vykynout na teplém místě. |
2 | Když je těsto vykynuté (má minimálně dvojnásobný objem), vyklopíme ho na pomoučený vál a znovu ho prohněteme. Rozdělíme ho na 4–6 dílů. Z každého dílu uhněteme bochánek a zlehka ho rozválíme na placku silnou 2–3 cm. Placky položíme na plech vyložený pečicím papírem. Placky posypeme solí, kmínem, pokapeme je olivovým olejem a prsty přísady vtlačíme do těsta. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě na 250 °C přibližně 12–16 minut dozlatova. |
4 | Chlebové placky – focaccias – podáváme vychladlé. |
Poznámka
Místo kmínu můžeme použít různé druhy semínek nebo koření – podle vlastní chuti.