Recept

Chlebové placky – italské focaccias

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 36 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 54359

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
20 g Droždí
2 kávová lžička Kmín římský
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Sůl mořská
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 087kJ
26% Sacharidy 94 g
8% Tuky 6 g
39% Sodík 773 mg
29% Bílkoviny 16 g

Chlebové placky – italské focaccias postup přípravy receptu:

1

Kvalitní výběrovou hladkou mouku (00) dáme do mísy a promícháme ji s 0,5 lžičky soli. Do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme špetku cukru a zalijeme vše vlažnou vodou. Když nám kvasnice vzejdou, postupně k nim přimícháme mouku a těsto dobře vypracujeme. Nesmí se lepit, musí být vláčné, hladké. Těsto zakryjeme a necháme vykynout na teplém místě.

2

Když je těsto vykynuté (má minimálně dvojnásobný objem), vyklopíme ho na pomoučený vál a znovu ho prohněteme. Rozdělíme ho na 4–6 dílů. Z každého dílu uhněteme bochánek a zlehka ho rozválíme na placku silnou 2–3 cm. Placky položíme na plech vyložený pečicím papírem. Placky posypeme solí, kmínem, pokapeme je olivovým olejem a prsty přísady vtlačíme do těsta.

3

Pečeme v předehřáté troubě na 250 °C přibližně 12–16 minut dozlatova.

4

Chlebové placky – focaccias – podáváme vychladlé.

Poznámka

Místo kmínu můžeme použít různé druhy semínek nebo koření – podle vlastní chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept