Salát ze svíčkové s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze svíčkové s bylinkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54361 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
5 g | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
10 g | Cibulka jarní |
3 ml | Citronová šťáva |
600 g | Hovězí svíčková |
10 g | Kerblík |
10 g | Kopr čerstvý |
1 dl | Olej olivový |
10 g | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
70 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 53,3mg |
Draslík | 473,6mg |
Vláknina | 876,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Hovězí svíčková, Kerblík, Kopr čerstvý, Pažitka, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze svíčkové s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme zálivku. Do misky vlijeme 1 dl oleje, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, lžičku soli a pepř. Všechny bylinky, petrželku, kerblík, zelenou část jarní cibulky, pažitku, kopr, celerovou nať omyjeme a usušíme. Potom bylinky drobně nasekáme a přidáme do misky s olejem. Vše dohromady dobře promícháme. |
2 | Omyté maso odblaníme a nakrájíme na malé kousky, které dáme do velké pánve s rozpáleným sádlem. Smažíme tak dlouho, aby maso bylo měkké. Smažíme jako minutku. Měkké maso spolu se šťávou vmícháme do misky s bylinkami. Důkladně promícháme. |
3 | Salát necháme vychladnout a vložíme ho do lednice. Nakonec salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Takto připravený salát podáváme jako hlavní jídlo s chlebem.