Recept

Pikantní italský chléb foccacia s olivami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 36 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54362

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
20 g Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 polévková lžíce Olivy černé
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Sůl mořská
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 258kJ
27% Sacharidy 99 g
10% Tuky 8 g
43% Sodík 860 mg
28% Bílkoviny 16 g

Pikantní italský chléb foccacia s olivami postup přípravy receptu:

1

Výběrovou hladkou mouku dáme do mísy a promícháme ji s 0,5 lžičkou soli. V misce se 4 dl vody rozdrobíme kvasnice, přidáme špetku cukru a když nám kvasnice vzejdou, postupně je přiléváme k mouce, promícháme a těsto dobře vypracujeme. Nesmí se lepit, musí být vláčné, hladké. Těsto zakryjeme a necháme vykynout na teplém místě. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a znovu ho prohněteme. Rozdělíme ho na 4 díly.

2

Z každého dílu uhněteme bochánek a zlehka ho rozválíme na placku silnou 2-3 cm. Placky položíme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme je solí, poklademe rovnoměrně pokrájené černé olivy a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Nakonec placky pokapeme extra olivovým panenským olejem a prsty všechny přísady vtlačíme do těsta. Po 5-10 minutách chleba pečeme v předehřáté troubě na 250°C přibližně 12-16 minut dozlatova.

3

Foccacia podáváme vychladlé samostatně nebo jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept