Pikantní italský chléb foccacia s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní italský chléb foccacia s olivami
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54362 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce | Olivy černé |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 130,9mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř 4 barev, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní italský chléb foccacia s olivami postup přípravy receptu:
1 | Výběrovou hladkou mouku dáme do mísy a promícháme ji s 0,5 lžičkou soli. V misce se 4 dl vody rozdrobíme kvasnice, přidáme špetku cukru a když nám kvasnice vzejdou, postupně je přiléváme k mouce, promícháme a těsto dobře vypracujeme. Nesmí se lepit, musí být vláčné, hladké. Těsto zakryjeme a necháme vykynout na teplém místě. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a znovu ho prohněteme. Rozdělíme ho na 4 díly. |
2 | Z každého dílu uhněteme bochánek a zlehka ho rozválíme na placku silnou 2-3 cm. Placky položíme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme je solí, poklademe rovnoměrně pokrájené černé olivy a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Nakonec placky pokapeme extra olivovým panenským olejem a prsty všechny přísady vtlačíme do těsta. Po 5-10 minutách chleba pečeme v předehřáté troubě na 250°C přibližně 12-16 minut dozlatova. |
3 | Foccacia podáváme vychladlé samostatně nebo jako přílohu. |