Recept

Focaccia s tuňákem a bylinkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54364

Ingredience

20 g Droždí
0,5 kávová lžička Limetková šťáva
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Olej chilli
2 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1,5 kávová lžička Sůl mořská
250 g Tuňák ve vlastní šťávě
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 527 kcal
Kilojoule 2 203kJ
26% Sacharidy 93 g
3% Tuky 3 g
46% Sodík 922 mg
54% Bílkoviny 30 g

Focaccia s tuňákem a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Hladkou kvalitní mouku dáme do mísy, přidáme 0,5 lžičky soli a promícháme s moukou. V hrnečku si rozdrobíme kvasnice ve 2 dl vlažné vody a když se kvasnice rozpustí, postupně je přiléváme k mouce, přilijeme ještě 2 dl vlažné vody. Postupně promícháme mouku s vodou a kvasnicemi a těsto dobře vypracujeme. Vypracované těsto se nesmí lepit, musí být vláčné a hladké. Těsto zakryjeme čistou utěrkou a necháme ho vykynout na teplém místě.

2

Omyjeme tymián a rozmarýn. Lístky z bylinek otrháme a drobně je posekáme. Tuňáka z konzervy slijeme z nálevu. Dáme maso do misky, přidáme 0,5 lžičky limetkové šťávy, ochutíme ho solí, pepřem a zlehka přimícháme bylinky a chilli olej. Kousky tuňáka by nám měly zůstat vcelku.

3

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a znovu ho prohněteme a rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu uhněteme bochánek a zlehka ho rozválíme na placku silnou 2–3 cm. Placky položíme na plech, který jsme vyložili pečicím papírem. Poklademe na ně kousky tuňáka, posypeme mořskou solí a prsty všechny přísady vtlačíme do těsta. Necháme dokynout 5–10 minut. Chleba pečeme v předehřáté troubě na 250 °C přibližně 15–20 minut dozlatova. Chlebové italské placky – focaccia – podáváme vychladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept