Focaccia s tuňákem a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Focaccia s tuňákem a bylinkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54364 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
20 g | Droždí |
0,5 kávová lžička | Limetková šťáva |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Olej chilli |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1,5 kávová lžička | Sůl mořská |
250 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 157,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Limetková šťáva, Rozmarýn čerstvý, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej chilli, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tuňák ve vlastní šťávě nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Focaccia s tuňákem a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Hladkou kvalitní mouku dáme do mísy, přidáme 0,5 lžičky soli a promícháme s moukou. V hrnečku si rozdrobíme kvasnice ve 2 dl vlažné vody a když se kvasnice rozpustí, postupně je přiléváme k mouce, přilijeme ještě 2 dl vlažné vody. Postupně promícháme mouku s vodou a kvasnicemi a těsto dobře vypracujeme. Vypracované těsto se nesmí lepit, musí být vláčné a hladké. Těsto zakryjeme čistou utěrkou a necháme ho vykynout na teplém místě. |
2 | Omyjeme tymián a rozmarýn. Lístky z bylinek otrháme a drobně je posekáme. Tuňáka z konzervy slijeme z nálevu. Dáme maso do misky, přidáme 0,5 lžičky limetkové šťávy, ochutíme ho solí, pepřem a zlehka přimícháme bylinky a chilli olej. Kousky tuňáka by nám měly zůstat vcelku. |
3 | Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a znovu ho prohněteme a rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu uhněteme bochánek a zlehka ho rozválíme na placku silnou 2–3 cm. Placky položíme na plech, který jsme vyložili pečicím papírem. Poklademe na ně kousky tuňáka, posypeme mořskou solí a prsty všechny přísady vtlačíme do těsta. Necháme dokynout 5–10 minut. Chleba pečeme v předehřáté troubě na 250 °C přibližně 15–20 minut dozlatova. Chlebové italské placky – focaccia – podáváme vychladlé. |