Brokolicový salát s míchanými vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brokolicový salát s míchanými vejci
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54365 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Brokolice |
10 g | Cibulka jarní |
2 ml | Citronová šťáva |
60 g | Máslo čerstvé |
70 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka parmská |
6 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 386,0mg |
Draslík | 640,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 104,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brokolicový salát s míchanými vejci postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky. Vložíme do hrnce s vodou, kterou osolíme lžičkou soli a vaříme 10 minut doměkka. Brokolici scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousky. V pánvičce rozpálíme máslo, přilijeme rozkvedlaná vejce, osolíme 1/2 lžičky soli, přisypeme špetku pepře a za stálého míchání osmažíme 3 minuty. Stáhneme z ohně, necháme vychladnout. Šunku nakrájíme na tenké proužky. |
2 | Vychladlou a nakrájenou brokolici dáme do misky, přidáme smažená vejce, nakrájenou šunku a dvěma vidličkami důkladně promícháme. Salát polijeme olejem, přidáme nasekanou petrželovou nať a nakrájenou zelenou část jarní cibulky. Podle potřeby dochutíme zbylou solí a pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a ještě jednou promícháme. |
3 | Salát necháme vychladnout, rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme nakrájenými rajčaty a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako lehkou večeři.