Recept

Hovězí plátky s dashi omáčkou

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 150 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54366
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

8 ks Houba shimeji
600 g Hovězí maso zadní
1 ks Kedlubna
250 g Nudle Ramen
15 g Petržel - nať
2 ks Pórek
300 g Sýr Feta
4 ks Vejce slepičí
Omáčka
1 polévková lžíce Cukr moučkový
500 ml Granule dashi
125 ml Omáčka sojová - Tamari
80 ml Víno rýžové japonské - Mirin
1 polévková lžíce Víno Saké

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 808 kcal
Kilojoule 3 382kJ
23% Sacharidy 82 g
39% Tuky 29 g
186% Sodík 4 g
101% Bílkoviny 57 g

Hovězí plátky s dashi omáčkou postup přípravy receptu:

1

Z hovězího masa odstraníme tuk, který nakrájíme na malé kousky. Maso dáme na talíř, překryjeme kuchyňskou fólií a dáme na 2,5 hodiny do ledničky. Mezitím namočíme nudle Ramen asi na 4 minuty do horké vody. Poté scedíme a nudle nakrájeme na 6 cm dlouhé kousky.

2

Maso vyndáme z ledničky a nakrájíme ho na velmi tenké plátky. Na velký mělký talíř rozložíme plátky masa, nakrájené houby, pórek, kedlubnu, sýr, tuk, nudle a petržel.

3

V menším hrnci smícháme dashi, sójovou omáčku, saké a cukr. Povaříme dokud se cukr nerozpustí.

4

Připravíme si na stůl vařič s rendlíkem a dáme tam rozehřát tuk. Každý strávník si rozklepne do svojí misky vajíčko.

5

Nejdříve osmahneme nakrájený pórek, potom plátky masa, které poté odložíme stranou na talíř. K pórku přidáme připravenou zeleninu a podlijeme dashi omáčkou. Vaříme asi 7 minut. Maso zpátky vrátíme do rendlíku a vaříme asi 2 minuty. Nakonec posypeme kousky petržele.

6

Každý strávník si maso i zeleninu namáčí v misce s vajíčkem, které se vlivem horkých surovin uvaří.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept