Hovězí plátky s dashi omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 175 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky s dashi omáčkou
Celkový čas: | 175 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 150 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54366 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
8 ks | Houba shimeji |
600 g | Hovězí maso zadní |
1 ks | Kedlubna |
250 g | Nudle Ramen |
15 g | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
300 g | Sýr Feta |
4 ks | Vejce slepičí |
Omáčka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
500 ml | Granule dashi |
125 ml | Omáčka sojová - Tamari |
80 ml | Víno rýžové japonské - Mirin |
1 polévková lžíce | Víno Saké |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 357,8mg |
Draslík | 495,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,8mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houba shimeji, Hovězí maso zadní, Nudle Ramen, Petržel - nať, Pórek, Sýr Feta, Omáčka sojová - Tamari, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Granule dashi, Víno Saké nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky s dashi omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Z hovězího masa odstraníme tuk, který nakrájíme na malé kousky. Maso dáme na talíř, překryjeme kuchyňskou fólií a dáme na 2,5 hodiny do ledničky. Mezitím namočíme nudle Ramen asi na 4 minuty do horké vody. Poté scedíme a nudle nakrájeme na 6 cm dlouhé kousky. |
2 | Maso vyndáme z ledničky a nakrájíme ho na velmi tenké plátky. Na velký mělký talíř rozložíme plátky masa, nakrájené houby, pórek, kedlubnu, sýr, tuk, nudle a petržel. |
3 | V menším hrnci smícháme dashi, sójovou omáčku, saké a cukr. Povaříme dokud se cukr nerozpustí. |
4 | Připravíme si na stůl vařič s rendlíkem a dáme tam rozehřát tuk. Každý strávník si rozklepne do svojí misky vajíčko. |
5 | Nejdříve osmahneme nakrájený pórek, potom plátky masa, které poté odložíme stranou na talíř. K pórku přidáme připravenou zeleninu a podlijeme dashi omáčkou. Vaříme asi 7 minut. Maso zpátky vrátíme do rendlíku a vaříme asi 2 minuty. Nakonec posypeme kousky petržele. |
6 | Každý strávník si maso i zeleninu namáčí v misce s vajíčkem, které se vlivem horkých surovin uvaří. |