Květákový salát s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákový salát s koprem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54369 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
6 polévková lžíce | Jogurt bílý |
20 g | Kopr čerstvý |
600 g | Květák |
70 g | Olej olivový |
350 g | Ředkvička |
2 kávová lžička | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 470,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Květák, Ředkvička, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květákový salát s koprem postup přípravy receptu:
1 | Květák důkladně očistíme, rozebereme růžičky. Vložíme je do vroucí, jednou lžičkou osolené vody. Povaříme 10 minut doměkka, scedíme, necháme okapat a vychladnout. Potom vložíme do vhodné misky, polijeme olejem, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme nasekaným koprem, osolíme 1/2 lžičkou soli a dobře promícháme. Očištěné a omyté ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka. Podle chutě je promícháme se zbytkem soli. Zatím je necháme stranou. |
2 | Připravený květákový salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Na povrch každé porce naskládáme nakrájená kolečka ředkvičky, která polijeme lžící jogurtu a podáváme. |
Poznámka
Takto připravený salát podáváme jako studený předkrm. Ke každé porci můžeme přidat krajíček opečené veky.