Jednoduchý recept

Květákový salát s koprem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54369
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
6 polévková lžíce Jogurt bílý
20 g Kopr čerstvý
600 g Květák
70 g Olej olivový
350 g Ředkvička
2 kávová lžička Sůl
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 128 kcal
Kilojoule 536kJ
2% Sacharidy 8 g
14% Tuky 11 g
17% Sodík 333 mg
5% Bílkoviny 3 g

Květákový salát s koprem postup přípravy receptu:

1

Květák důkladně očistíme, rozebereme růžičky. Vložíme je do vroucí, jednou lžičkou osolené vody. Povaříme 10 minut doměkka, scedíme, necháme okapat a vychladnout. Potom vložíme do vhodné misky, polijeme olejem, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme nasekaným koprem, osolíme 1/2 lžičkou soli a dobře promícháme. Očištěné a omyté ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka. Podle chutě je promícháme se zbytkem soli. Zatím je necháme stranou.

2

Připravený květákový salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Na povrch každé porce naskládáme nakrájená kolečka ředkvičky, která polijeme lžící jogurtu a podáváme.

Poznámka

Takto připravený salát podáváme jako studený předkrm. Ke každé porci můžeme přidat krajíček opečené veky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept