Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 54371
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
20 g Droždí
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 kávová lžička Oregano sušené
4 kávová lžička Pepř 4 barev
6 ks Rajčata sušená sterilovaná
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Sůl mořská
4 dl Voda pitná
400 g Mouka chlebová

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,371 kcal
Kilojoule 5 737kJ
50% Sacharidy 181 g
90% Tuky 68 g
101% Sodík 2 g
63% Bílkoviny 35 g

Chléb po italsku postup přípravy receptu:

1

Chlebovou hladkou mouku dáme do mísy a promícháme ji s 1 lžičkou soli. Uděláme do ni větší důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, přidáme špetku cukru a přilijeme 4 dl vlažné vody. Jakmile kvasnice vzejdou, postupně je promícháme s moukou a těsto dobře vypracujeme. Nesmí se lepit, musí být vláčné, hladké. Vypracované těsto zakryjeme a necháme vykynout na teplém místě.

2

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, znovu ho prohněteme a rozválíme. Scedíme nakládaná sušená rajčata, pokrájíme je na menší kousky a rozložíme je po těstě. Těsto přeložíme, znovu prohněteme a rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu uhněteme bochánek a zlehka ho rozválíme na placku silnou asi 3 cm.

3

Placky položíme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme je mořskou solí, pepřem 4 barev, oreganem, olivovým olejem a citronovou šťávou. Po 10 minutách dáme chlebové placky do rozpálené trouby. Pečeme při 250°C přibližně 16-18 minut dozlatova. Chlebové placky podáváme teplé i vychladlé. Jsou výborné jako příloha.

Poznámka

Pokud je těsto příliš tuhé,podle potřeby můžeme přidat 2-3 lžíce vody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept