Chléb po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb po italsku
Chléb po italsku
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54371 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
6 ks | Rajčata sušená sterilovaná |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
4 dl | Voda pitná |
400 g | Mouka chlebová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 181g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 7g |
Vláknina | 63g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 443,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Droždí, Oregano sušené, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Voda pitná, Mouka chlebová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř 4 barev, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb po italsku postup přípravy receptu:
1 | Chlebovou hladkou mouku dáme do mísy a promícháme ji s 1 lžičkou soli. Uděláme do ni větší důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, přidáme špetku cukru a přilijeme 4 dl vlažné vody. Jakmile kvasnice vzejdou, postupně je promícháme s moukou a těsto dobře vypracujeme. Nesmí se lepit, musí být vláčné, hladké. Vypracované těsto zakryjeme a necháme vykynout na teplém místě. |
2 | Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, znovu ho prohněteme a rozválíme. Scedíme nakládaná sušená rajčata, pokrájíme je na menší kousky a rozložíme je po těstě. Těsto přeložíme, znovu prohněteme a rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu uhněteme bochánek a zlehka ho rozválíme na placku silnou asi 3 cm. |
3 | Placky položíme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme je mořskou solí, pepřem 4 barev, oreganem, olivovým olejem a citronovou šťávou. Po 10 minutách dáme chlebové placky do rozpálené trouby. Pečeme při 250°C přibližně 16-18 minut dozlatova. Chlebové placky podáváme teplé i vychladlé. Jsou výborné jako příloha. |
Poznámka
Pokud je těsto příliš tuhé,podle potřeby můžeme přidat 2-3 lžíce vody.