Jednoduchý recept

Conchiglie se špenátem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 54372

Ingredience

1 ks Chilli paprička
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
250 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
5 g Sůl
400 g Těstoviny Conchiglie
4,5 l Voda pitná
750 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 632 kcal
Kilojoule 2 645kJ
18% Sacharidy 65 g
38% Tuky 29 g
34% Sodík 678 mg
57% Bílkoviny 32 g

Conchiglie se špenátem postup přípravy receptu:

1

Špenátové listy přebereme, omyjeme, dáme chvíli okapat. Připravíme v nízkém hrnci vroucí osolenou vodu a necháme špenát blanšírovat asi 1 minutu. Přes síto ho přelijeme a prudce zchladíme ledovou vodou, ale udržujeme špenát teplý. Chilli papričku zbavíme semínek a zbytků stopky, omyjeme a nasekáme na drobné kousky.

2

Ve velkém hrnci přivedeme k varu alespoň 4 litry osolené vody, vhodíme těstoviny a uvaříme je na skus dle návodu na obalu. Ke konci vaření odebereme z hrnce 150 ml vody. Hotové těstoviny slijeme přes síto, krátce necháme okapat a vrátíme do hrnce, do kterého přidáme olivový olej a chilli papričku. Dle chutí osolíme a opepříme.

3

Těstoviny rozdělíme na nahřáté talíře, přidáme teplý špenát a posypeme ovčím sýrem. Pokud je to nutné, přidáme vodu získanou při vaření těstovin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept