Farfalle s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s hříbky
Farfalle s hříbky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | wallisova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 54373 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
500 g | Hříbky čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Smetana 16% (pochoutková) |
5 g | Sůl |
200 g | Sýr smetanový tavený 45% |
500 g | Těstoviny Farfalle |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 634,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Hříbky čerstvé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková), Sýr smetanový tavený 45%, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Houby důkladně očistíme a nakrájíme na větší kusy. Opláchneme petrželovou nať, otřepeme a necháme oschnout. Nakrájíme na plátky libovější slaninu, vhodíme na suchou pánev a opečeme dozlatova. Slaninu vyndáme a dáme na teplé místo. |
2 | Mezitím přivedeme k varu alespoň 4 l osolené vody a vhodíme farfalle, které uvaříme na skus dle návodu na obalu. |
3 | Na pánev s tukem ze slaniny přidáme houby a opečeme. Lehce přisolíme a opepříme. Smetanu nalijeme do hrnce za stálého míchání a mírné teploty přidáme sýr, tak aby se rozpustil. Slité a okapané těstoviny dáme hrnce, přelijeme sýrovou omáčkou, přidáme houby, v případě potřeby ještě spolu přihřejeme. Otrháme lístky petržele od stonku a nasekáme je na drobno. Rozdělíme na nahřáté talíře, navrch položíme plátky slaniny, posypeme petrželí a podáváme. |