Jednoduchý recept

Salát s fazolkami a vejcem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54375
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

600 g Fazolové lusky zelené
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Zálivka
3 ml Citronová šťáva
10 g Kopr čerstvý
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
80 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 920kJ
2% Sacharidy 8 g
25% Tuky 18 g
14% Sodík 289 mg
14% Bílkoviny 8 g

Salát s fazolkami a vejcem postup přípravy receptu:

1

Fazoly omyjeme, nakrájíme na malé kousky. V hrnci osolíme 1 lžičkou 2 l vody, přivedeme k varu, vložíme fazolky a povaříme 15 minut doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a okapat. Do vroucí zbylé vody v kastrůlku lžící poklademe vejce, které povaříme 10 minut natvrdo. Scedíme, necháme vychladnout. Žloutky vybereme, necháme stranou a bílky nakrájíme na proužky.

2

Připravíme zálivku. Žloutky prolisujeme přes sítko do vhodné nádoby. Přidáme citronovou šťávu, ocet, sůl, pepř, olej. Všechny suroviny dobře metlou prošleháme na hustou zálivku. Vmícháme do zálivky fazolky, posypeme nasekaným koprem a petrželovou natí. Důkladně promícháme, salát vložíme do lednice odležet.

Poznámka

Tento salát podáváme jako předkrm. Vhodný je také jako hlavní jídlo s krajícem opečené veky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept