Jednoduchý recept

Fazolový salát s ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54376
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

800 g Fazolové lusky zelené
200 g Mandle
1 kávová lžička Sůl
2,5 l Voda pitná
Zálivka
1 stroužek Česnek
70 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
20 ml Pomerančová šťáva
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 416kJ
5% Sacharidy 17 g
38% Tuky 28 g
11% Sodík 219 mg
17% Bílkoviny 10 g

Fazolový salát s ořechy postup přípravy receptu:

1

Očištěné fazolky nakrájíme na malé kousky, omyjeme. Uvaříme je v hrnci s vroucí a lžičkou osolené vody 15 minut doměkka. Fazolky scedíme, necháme okapat a vychladnout. Okapané a vychladlé fazolky dáme do vhodné misky.

2

Mandle zalijeme 3 dl vroucí vody a sloupneme. Osušené dáme na suchou teflonovou pánev, opražíme je 2 minuty, necháme vychladnout a přisypeme je k fazolkám.

3

Ve vhodné nádobě důkladně prošleháme pomerančovou šťávu, olej, sůl, pepř, česnek a tak připravíme zálivku. Zalijeme fazolky a mandle, vše dobře promícháme, hotový salát vložíme do lednice odležet.

4

Před podáváním podle porci rozdělíme salát na talíře. Každou porci posypeme nasekaným koprem.

Poznámka

Takto připravený salát je vhodným předkrmem. S krajícem opečené veky je vhodným hlavním jídlem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept