Jednoduchý recept

Salát z fazolek a zelených paprik

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54377
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
800 g Fazolové lusky zelené
60 ml Olej slunečnicový
6 ks Paprika zelená
2 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 153 kcal
Kilojoule 641kJ
4% Sacharidy 15 g
14% Tuky 10 g
14% Sodík 289 mg
6% Bílkoviny 3 g

Salát z fazolek a zelených paprik postup přípravy receptu:

1

Fazolky očistíme, nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do hrnce s 1 lžičkou osolené a vroucí vody, kde je 15 minut povaříme doměkka. Potom je scedíme, necháme okapat, vychladnout a vsypeme je do vhodné misky. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme na tenké proužky, přidáme je k fazolkám. Podle vlastní chutě dochutíme pepřem a vše dobře promícháme.

2

Omyté papriky rozkrojíme na půlky, vybereme jadřince a posypeme solí. V pánvi rozpálíme olej, naskládáme papriky, které na silném ohni opečeme z obou stran. Opečené skládáme na talíř, ihned je pokapeme octem. Vypečeným omastkem polijeme fazole.

3

Připravený salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Ke každé porci na talíř položíme dvě teplé paprikové půlky a podáváme.

Poznámka

Salát je vhodným předkrmem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept