Salát z fazolek a zelených paprik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z fazolek a zelených paprik
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54377 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
800 g | Fazolové lusky zelené |
60 ml | Olej slunečnicový |
6 ks | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 436,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,3mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z fazolek a zelených paprik postup přípravy receptu:
1 | Fazolky očistíme, nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do hrnce s 1 lžičkou osolené a vroucí vody, kde je 15 minut povaříme doměkka. Potom je scedíme, necháme okapat, vychladnout a vsypeme je do vhodné misky. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme na tenké proužky, přidáme je k fazolkám. Podle vlastní chutě dochutíme pepřem a vše dobře promícháme. |
2 | Omyté papriky rozkrojíme na půlky, vybereme jadřince a posypeme solí. V pánvi rozpálíme olej, naskládáme papriky, které na silném ohni opečeme z obou stran. Opečené skládáme na talíř, ihned je pokapeme octem. Vypečeným omastkem polijeme fazole. |
3 | Připravený salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Ke každé porci na talíř položíme dvě teplé paprikové půlky a podáváme. |
Poznámka
Salát je vhodným předkrmem.