Recept

Italské carpaccio s černými olivami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 54378
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

200 g Hovězí svíčková
Dresink
3 ks Ančovičky konzervované
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Kapary
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 špetka Pepř černý mletý
Na ozdobení
50 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
10 ks Olivy černé
0,5 polévková lžíce Řeřicha
40 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,147 kcal
Kilojoule 4 797kJ
13% Sacharidy 48 g
111% Tuky 83 g
458% Sodík 9 g
101% Bílkoviny 57 g

Italské carpaccio s černými olivami postup přípravy receptu:

1

Špalíček pravé hovězí svíčkové omyjeme, osušíme a přes vlákno ostrým širokým nožem nakrájíme na tenké plátky. Překryjeme je potravinářskou fólií a pěstí je jemně naklepeme.

2

Připravíme si dresink: do misky dáme kapary, ančovičky a vidličkou je rozmačkáme. Ochutíme je pár kapkami citronové šťávy, čerstvě pomletým pepřem a extra panenským olivovým olejem. Parmezán nakrájíme na struhadle na širší hoblinky. Sterilované mladé fazolové (tenké) lusky scedíme z nálevu a necháme okapat. Černé olivy bez pecek pokrájíme na kroužky.

3

Na talíře rozložíme tenké plátky carpaccia, ozdobíme ho pokrájenými olivami a několika fazolkami. Vše pokapeme dresinkem a dozdobíme hoblinkami parmezánu, lístky řeřichy a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept