Jednoduchý recept

Salát s fazolek s osmaženou cibulkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54379
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
800 g Fazolové lusky zelené
100 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
60 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
300 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 158 kcal
Kilojoule 662kJ
4% Sacharidy 14 g
15% Tuky 11 g
8% Sodík 169 mg
7% Bílkoviny 4 g

Salát s fazolek s osmaženou cibulkou postup přípravy receptu:

1

Očištěné, omyté a na půlky nakrájené fazolky dáme do vroucí s 1/2 lžičkou osolené vody. Povaříme je 15 minut doměkka, scedíme, necháme okapat a vychladnout. Potom fazolky dáme do misky, pokapeme octem, dochutíme pepřem a důkladně promícháme.

2

Cibuli, česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké kolečka. Osmahneme je v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Před dokončením smažení přidáme na tenké kolečka nakrájený česnek, párkrát zamícháme a stáhneme ze sporáku. Cibuli s česnekem přidáme k fazolkám, promícháme, necháme 30 minut odležet.

3

Před podáváním salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme nasekanou petrželovou natí na čtvrtky nakrájenými rajčaty. Rajčata posypeme špetkou solí, pokapeme jogurtem a podáváme.

Poznámka

Tento salát je vhodnou rodinnou večeři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept