Obložené bagety s kachními prsíčky na koriandru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obložené bagety s kachními prsíčky na koriandru
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54380 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
2 ks | Bageta |
400 g | Kachní prsa |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Majonéza |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
50 g | Salát římský |
1,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 153g |
---|---|
Cholesterol | 190,0mg |
Draslík | 989,2mg |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Kmín římský, Koriandr mletý, Limetková šťáva, Majonéza, Salát římský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Olej olivový extra panenský, Pepř 4 barev, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obložené bagety s kachními prsíčky na koriandru postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená kachní prsíčka s kůží osolíme, posypeme drceným koriandrem, drceným římským kmínem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Koření a sůl do masa vtlačíme. |
2 | Kachní prsa položíme na teflonovou pánev kůží vespod. Poté ji dáme na plotnu a zapneme ji. Až se pánev rozehřeje, kachní prsa smažíme při střední teplotě asi 3 minuty, tak se nám vypeče více tuku. Poté prsa obrátíme a smažíme ještě 1,5 minuty. Prsa dáme do zapékací mísy kůží vespod a vložíme je do předem vyhřáté trouby na 200°C-220°C. Pečeme je 7 minut. Maso necháme 3 minuty odpočinout, až potom z masa nakrájíme plátky. |
3 | Zralý sýr s bílou plísní nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Omyjeme listy salátu a vodu setřepeme. V misce je promícháme s limetkovou šťávou a olivovým olejem. Bagety rozkrojíme na poloviny. Spodní části bagety potřeme majonézou Hellmannns, na ní položíme listy salátu, sýr a prsíčka. Vrchní část baget přiklopíme a podáváme. |