Jednoduchý recept

Masový salát s fazolkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 54382

Ingredience

800 g Fazolové lusky zelené
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
Na maso
2 ks Cibule
600 g Hovězí svíčková
100 g Kečup ostrý
80 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
300 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 839kJ
3% Sacharidy 12 g
11% Tuky 8 g
8% Sodík 170 mg
27% Bílkoviny 15 g

Masový salát s fazolkami postup přípravy receptu:

1

Očištěné fazolky omyjeme, překrojíme na půlky. Ponoříme do vroucí, lžičkou osolené vody a povaříme 15 minut doměkka. Přelijeme přes sítko, necháme okapat a vychladnout. Rajčata zalijeme vroucím vývarem z fazolek, sloupneme je a nakrájíme na malé kousky.

2

Svíčkovou odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kousky. Cibuli spolu s česnekem oloupeme, nakrájíme na tenké kolečka. V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm dozlatova cibuli, potom přidáme připravené maso, smažíme tak dlouho, aby se maso zatáhlo. Vložíme česnek, nakrájená rajčata a zamícháme. Hrnec přiklopíme pokličkou, na mírném ohni, za stálého míchání dusíme doměkka (podle potřeby přilijeme teplou vodu). Před dokončením dušení přidáme ostrý kečup, podle chutě sůl, pepř. Zamícháme a stáhneme ze sporáku. Směs necháme mírně vychladnout, smícháme dohromady s fazolkami a salát necháme vychladnout.

3

Studený salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní jídlo. Můžeme přidat opečenou veku anebo bagetu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz