Masový salát s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masový salát s fazolkami
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54382 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
800 g | Fazolové lusky zelené |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Na maso | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
600 g | Hovězí svíčková |
100 g | Kečup ostrý |
80 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 25,2mg |
Draslík | 499,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Sůl, Voda pitná, Česnek, Cibule, Hovězí svíčková, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masový salát s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné fazolky omyjeme, překrojíme na půlky. Ponoříme do vroucí, lžičkou osolené vody a povaříme 15 minut doměkka. Přelijeme přes sítko, necháme okapat a vychladnout. Rajčata zalijeme vroucím vývarem z fazolek, sloupneme je a nakrájíme na malé kousky. |
2 | Svíčkovou odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kousky. Cibuli spolu s česnekem oloupeme, nakrájíme na tenké kolečka. V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm dozlatova cibuli, potom přidáme připravené maso, smažíme tak dlouho, aby se maso zatáhlo. Vložíme česnek, nakrájená rajčata a zamícháme. Hrnec přiklopíme pokličkou, na mírném ohni, za stálého míchání dusíme doměkka (podle potřeby přilijeme teplou vodu). Před dokončením dušení přidáme ostrý kečup, podle chutě sůl, pepř. Zamícháme a stáhneme ze sporáku. Směs necháme mírně vychladnout, smícháme dohromady s fazolkami a salát necháme vychladnout. |
3 | Studený salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní jídlo. Můžeme přidat opečenou veku anebo bagetu.