Jednoduchý recept

Garganelli s cuketou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 54383
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

80 g Bazalka
4 stroužek Česnek
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Cuketa
6 polévková lžíce Olej olivový jedlý
4 polévková lžíce Oříšky piniové
2 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
40 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Garganelli
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 718 kcal
Kilojoule 3 004kJ
25% Sacharidy 90 g
38% Tuky 29 g
38% Sodík 751 mg
48% Bílkoviny 27 g

Garganelli s cuketou postup přípravy receptu:

1

Vybereme menší a pevné cukety, opláchneme, osušíme a nakrájíme na 2mm tenké plátky. Oloupeme česnek a nakrájíme na plátky. Opláchneme bazalku, vytřepeme a dáme oschnout.

2

Ve velkém hrnci přivedeme k varu alespoň 5 litrů osolené vody, přisypeme těstoviny a uvaříme na skus dle návodu na obalu.

3

Na pánvi pomalu rozpálíme olivový olej, přidáme česnek a opečeme jej za stálého míchání. Přidáme cukety, osolíme a opékáme za častého míchání. Cukety musejí zůstat uprostřed sklovité a na okrajích pevné. Hotové cukety sundáme z plotýnky. Nasekáme bazalku na drobné kousky, několik celých lístků necháme na ozdobu. Do cuket vmícháme sůl, pepř, citronovou šťávu a piniové oříšky.

4

Těstoviny slijeme přes síto, necháme krátce okapat, vrátíme do hrnce a promícháme s cuketami. Rozdělíme na talíře a ozdobíme zbylou bazalkou a strouhaným parmazánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept