Jednoduchý recept

Okurkový salát s masem a bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54384
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

500 g Brambory
200 g Jogurt bílý
1 kávová lžička Kmín celý
20 g Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 ks Okurka salátová
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřové maso pečené
2 l Voda pitná
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 441kJ
3% Sacharidy 11 g
38% Tuky 29 g
6% Sodík 112 mg
21% Bílkoviny 12 g

Okurkový salát s masem a bramborami postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce s 1/2 lžičky osolené vody. Přilijeme ocet, kmín, pepř, nakrájenou petrželovou nať a uvaříme doměkka a scedíme. Přimícháme jogurt smíchaný se smetanou, vše dobře promícháme.

2

Přidáme na tenké proužky nakrájené pečené maso, také na tenké proužky nakrájenou salátovou okurku. Dochutíme zbylou solí, pepřem, na tenké kolečka nakrájeným česnekem. Všechny suroviny ještě jednou promícháme a salát vložíme do lednice na 30 minut odležet.

3

Porcujeme na jednotlivých talířích, každou porci před podáváním posypeme nasekaným koprem.

Poznámka

Salát je vhodným letním studeným obědem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept