Paprikový salát s vejci a hlávkovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikový salát s vejci a hlávkovým salátem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54387 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
10 g | Cibulka jarní |
2 ml | Citronová šťáva |
200 g | Jogurt bílý |
2 ks | Kapie |
3 ks | Okurky nakládané |
400 g | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
100 g | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 217,4mg |
Draslík | 380,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Okurky nakládané, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikový salát s vejci a hlávkovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Vejce vložíme do kastrůlku s vroucí vodou. Povaříme je 10 minut natvrdo. Scedíme, opláchneme studenou vodou, necháme vychladnout. Vychladlá vejce oloupeme a nakrájíme na malé kousky. |
2 | Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na tenké pásky. Spolu s nakrájenou kapií dáme do vhodné misky. Přidáme nakrájená vajíčka, na tenké plátky nakrájené sladkokyselé okurky, na plátky nakrájená sušená rajčata. Nakonec přimícháme na pásky nakrájený hlávkový salát a vše zamícháme. |
3 | V misce metlou dobře prošleháme jogurt, smetanu, pepř, citronovou šťávu, jarní cibulku a připravíme zálivku. Zalijeme jí zeleninu a vejce, podle chutě dochutíme solí, ještě jednou dobře promícháme. |
4 | Hotový salát necháme v lednici odležet a vychladit. Podáváme na jednotlivých talířích. |
Poznámka
Salát ve větším množství je vhodný jako samostatné jídlo.