Paprikový salát s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikový salát s kuřecím masem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54388 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
400 g | Kuře |
200 g | Omáčka tatarská |
300 g | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 252,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikový salát s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Vařená kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké proužky, které dáme do misky. Přidáme omyté, jadřinců zbavené, na tenké pásky nakrájené papriky. Potom ještě oloupanou a také na tenké proužky nakrájenou cibuli. |
2 | Z tatarské omáčky, smetany, pikantní hořčice, pepře, soli a drobně nasekané petrželové natě připravíme zálivku. Připravenou zálivkou zalijeme zeleninu a maso v misce. Promícháme, ochutnáme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a ještě jednou zamícháme. |
3 | Salát necháme v lednici odležet. Potom porcujeme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Takto připravený salát podáváme jako hlavní jídlo s čerstvým chlebem.