Jednoduchý recept

Čínský pórkový salát s masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54390
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

10 g Celer - nať
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Med včelí
1 dl Olej slunečnicový
4 polévková lžíce Omáčka sójová
100 g Ořechy vlašské
2 špetka Pepř černý mletý
1 kg Pórek
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
50 ml Víno bílé
500 g Kuřecí prsa

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 520kJ
7% Sacharidy 24 g
30% Tuky 23 g
10% Sodík 203 mg
32% Bílkoviny 18 g

Čínský pórkový salát s masem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké pásky, které dáme do vhodné nádoby. Víno smícháme se škrobovou moučkou, přimícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh. Vínovým nálevem přelijeme nakrájené maso, dobře promícháme a necháme v lednici 60 minut.

2

Pórek očistíme, opereme, osušíme, bílou část nakrájíme na kolečka silné 2 cm. Ve velké pánvi rozpálíme 70 ml oleje, přidáme pórek. Za občasného míchání pórek dusíme 10-15 minut a stáhneme z ohně. Smícháme dohromady sójovou omáčku, sůl, pepř, med a zalijeme teplý pórek. Opět promícháme. Ořechy opečeme na suché teflonové pánvičce a vmícháme je do pórku.

3

V pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme maso a za stálého míchání důkladně, ze všech stran osmažíme doměkka. Smažíme tak 15 minut. Měkké maso přelijeme přes cedník, necháme okapat a vmícháme k pórku.

4

Hotový salát ihned porcujeme na talíře, posypeme drobně nasekanou celerovou natí a podáváme.

Poznámka

Takto připravený salát podáváme jako hlavní teplé jídlo s opečenou vekou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept