Čínský pórkový salát s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínský pórkový salát s masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54390 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
10 g | Celer - nať |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 dl | Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
100 g | Ořechy vlašské |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kg | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
50 ml | Víno bílé |
500 g | Kuřecí prsa |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 526,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 18,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 6,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Olej slunečnicový, Ořechy vlašské, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Maizena - kukuřičný škrob, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pórek, Kuřecí prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínský pórkový salát s masem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké pásky, které dáme do vhodné nádoby. Víno smícháme se škrobovou moučkou, přimícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh. Vínovým nálevem přelijeme nakrájené maso, dobře promícháme a necháme v lednici 60 minut. |
2 | Pórek očistíme, opereme, osušíme, bílou část nakrájíme na kolečka silné 2 cm. Ve velké pánvi rozpálíme 70 ml oleje, přidáme pórek. Za občasného míchání pórek dusíme 10-15 minut a stáhneme z ohně. Smícháme dohromady sójovou omáčku, sůl, pepř, med a zalijeme teplý pórek. Opět promícháme. Ořechy opečeme na suché teflonové pánvičce a vmícháme je do pórku. |
3 | V pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme maso a za stálého míchání důkladně, ze všech stran osmažíme doměkka. Smažíme tak 15 minut. Měkké maso přelijeme přes cedník, necháme okapat a vmícháme k pórku. |
4 | Hotový salát ihned porcujeme na talíře, posypeme drobně nasekanou celerovou natí a podáváme. |
Poznámka
Takto připravený salát podáváme jako hlavní teplé jídlo s opečenou vekou.