Jednoduchý recept

Salát z těstovin, rajčat a tuňáka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54391
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

0,5 kávová lžička Sůl
200 g Těstoviny konzumní
3 l Voda pitná
Majonéza
0,5 ks Cibule
3 ml Citronová šťáva
2 kávová lžička Kapary
0,1 dl Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
200 g Rajčata
1 špetka Sůl
200 g Tuňák v oleji
2 ks Vaječný žloutek slepičí
50 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 670kJ
12% Sacharidy 42 g
19% Tuky 14 g
12% Sodík 232 mg
43% Bílkoviny 24 g

Salát z těstovin, rajčat a tuňáka postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vařící se vody vsypeme těstoviny, které podle návodu na sáčku uvaříme doměkka. Potom je scedíme, necháme okapat a dáme do vhodné misky.

2

Příprava majonézy: Syrový žloutek utřeme s vejcem uvařeným natvrdo. Přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a pomalu, za stálého míchání přiléváme olej. Do hotové majonézy přidáme na kousky nakrájeného tuňáka, smetanu, drobně nakrájenou cibuli. Vše dohromady ušleháme na hustou pěnu. Nakonec přimícháme nasekané kapary, už nešleháme, jen promícháme.

3

Připravenou majonézu přelijeme těstoviny, přidáme na tenké pásky nakrájenou papriku a dobře promícháme. Salát porcujeme na talíře a ozdobíme na čtvrtky nakrájenými rajčaty a drobně nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Podáváme jako hlavní studené jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept