Jednoduchý recept

Srnčí kýta na víně s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 54395

Ingredience

50 g Brusinky
0,5 kávová lžička Chilli omáčka
3 ks Cibule
2 ks Citrony
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Divoké koření celé
100 g Kečup ostrý
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
700 g Srnčí kýta
100 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná
2,5 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 049kJ
6% Sacharidy 22 g
32% Tuky 24 g
14% Sodík 272 mg
67% Bílkoviny 38 g

Srnčí kýta na víně s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Kýtu vykostíme, odblaníme, omyjeme, prošpikujeme slaninou a dobře potřeme solí. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, přisypeme cukr a cibuli osmahneme do hnědého základu. Přilijeme ocet, přidáme 1 citron, nakrájený na tenké plátky a divoké koření. Ho hrnce vložíme připravenou kýtu, kterou zprudka opečeme ze všech stran. Následovně zalijeme teplou vodou, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka. Po dobu dušení podle potřeby podlijeme vodu. Měkké maso vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.

2

Horkou šťávu rozmixujeme a přivedeme k varu. Přisypeme mouku a stálým mícháním osmažíme. Přidáme kečup, brusinky, chilli omáčku a pepř. Nakonec vlijeme víno, chvilku povaříme a omáčku stáhneme ze sporáku.

3

Porce masa pokládáme na jednotlivé talíře. Přelijeme je teplou omáčkou, ozdobíme 1 plátkem citronu a s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept