Srnčí kýta na víně s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí kýta na víně s rajčaty
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54395 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Brusinky |
0,5 kávová lžička | Chilli omáčka |
3 ks | Cibule |
2 ks | Citrony |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Divoké koření celé |
100 g | Kečup ostrý |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
700 g | Srnčí kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
2,5 dl | Víno červené |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 21,8mg |
Draslík | 196,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 22,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Cibule, Citrony, Cukr krupice, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky, Kečup ostrý, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Divoké koření celé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí kýta na víně s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Kýtu vykostíme, odblaníme, omyjeme, prošpikujeme slaninou a dobře potřeme solí. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, přisypeme cukr a cibuli osmahneme do hnědého základu. Přilijeme ocet, přidáme 1 citron, nakrájený na tenké plátky a divoké koření. Ho hrnce vložíme připravenou kýtu, kterou zprudka opečeme ze všech stran. Následovně zalijeme teplou vodou, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka. Po dobu dušení podle potřeby podlijeme vodu. Měkké maso vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. |
2 | Horkou šťávu rozmixujeme a přivedeme k varu. Přisypeme mouku a stálým mícháním osmažíme. Přidáme kečup, brusinky, chilli omáčku a pepř. Nakonec vlijeme víno, chvilku povaříme a omáčku stáhneme ze sporáku. |
3 | Porce masa pokládáme na jednotlivé talíře. Přelijeme je teplou omáčkou, ozdobíme 1 plátkem citronu a s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.