Koláč plněný růžičkovou kapustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč plněný růžičkovou kapustou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54397 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Kynuté těsto na zeleninový koláč [54392] | |
---|---|
10 g | Droždí |
20 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
300 g | Kapusta růžičková |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Niva (Rokfór) |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 311,5mg |
Draslík | 247,2mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 444,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sůl, Vejce slepičí, Muškátový oříšek, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Kapusta růžičková, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč plněný růžičkovou kapustou postup přípravy receptu:
1 | Kynuté těsto na zeleninový koláč [54392]: |
2 | Do misky rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem. Necháme asi 20 minut v teple vzejít kvásek. Pak ke kvásku přisypeme mouku, přidáme změklé máslo a vejce, posypeme solí. Vypracujeme ze všech příměsí těsto a necháme ho 30 minut v teple přikryté utěrkou vykynout. Vyválíme z těsta plát, který rozložíme do formy. |
3 | Připravíme si zeleninovou náplň. V osolené vodě uvaříme růžičkovou kapustu téměř doměkka. V hlubší pánvi si rozškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu. Uvařené růžičky kapusty rozkrájíme na poloviny a vložíme na slaninu a 5 minut podusíme. Pak vložíme na korpus z připraveného těsta. |
4 | V misce si rozmícháme smetanu s vejci a nastrouhaným sýrem niva, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a směsí zalijeme kapustu na koláči. |
5 | Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Podáváme teplý. |