Panzanella - salát z Toskánska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Panzanella - salát z Toskánska
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54399 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
2 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Cibule červená |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Hrachové výhonky |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Saturejka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 567,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cukr krupice, Hrachové výhonky, Ocet vinný červený, Rajčata, Saturejka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Panzanella - salát z Toskánska postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé bylinky: bazalku, petrželku a saturejku omyjeme, lístky otrháme a odložíme do misky. Omytá zralá červená a žlutá rajčata nakrájíme na osminky. Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které rozdělíme na jednotlivá kolečka. |
2 | Bílý starší chleba nakrájíme na kostičky a nasucho ho v pánvi opražíme dozlatova. |
3 | Naklíčený hrách (hrachové výhonky) necháme oschnout a na teflonové pánvi jej nasucho opražíme. Dáme ho do mísy, přidáme k němu 6 lžic extra panenského olivového oleje, nadrobno porájený stroužek česneku, cibuli, rajčata a bylinky. Podle chuti přimícháme ještě červený vinný ocet, sůl, čerstvě pomletý černý pepř a cukr. Znovu promícháme s opečeným chlebem a podáváme. |