Recept

Panzanella - salát z Toskánska

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 54399
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 stroužek Česnek
2 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Cibule červená
0,5 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Hrachové výhonky
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 špetka Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 polévková lžíce Saturejka
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 822kJ
15% Sacharidy 54 g
30% Tuky 22 g
31% Sodík 616 mg
15% Bílkoviny 9 g

Panzanella - salát z Toskánska postup přípravy receptu:

1

Čerstvé bylinky: bazalku, petrželku a saturejku omyjeme, lístky otrháme a odložíme do misky. Omytá zralá červená a žlutá rajčata nakrájíme na osminky. Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které rozdělíme na jednotlivá kolečka.

2

Bílý starší chleba nakrájíme na kostičky a nasucho ho v pánvi opražíme dozlatova.

3

Naklíčený hrách (hrachové výhonky) necháme oschnout a na teflonové pánvi jej nasucho opražíme. Dáme ho do mísy, přidáme k němu 6 lžic extra panenského olivového oleje, nadrobno porájený stroužek česneku, cibuli, rajčata a bylinky. Podle chuti přimícháme ještě červený vinný ocet, sůl, čerstvě pomletý černý pepř a cukr. Znovu promícháme s opečeným chlebem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept