Recept

Krutony s tatarskou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 544
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
50 g Hořčice
375 g Hovězí maso přední
100 ml Mléko polotučné
100 ml Olej rostlinný
100 g Omáčka tatarská
10 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
20 g Sůl
40 g Vejce slepičí
375 g Vepřová plec
300 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 349kJ
6% Sacharidy 21 g
24% Tuky 18 g
42% Sodík 837 mg
32% Bílkoviny 18 g

Krutony s tatarskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Hovězí a vepřové maso opláchneme, jemně umeleme, osolíme, přidáme pepř, mletou papriku, vejce, dobře promícháme a směs rozdělíme na 30 stejných dílů.

2

Z jednotlivých dílů tvarujeme malé biftečky, které v horkém oleji po obou stranách opečeme dozlatova. Spolu s biftečky opečeme mlékem navlhčenou žemli, nakrájenou na tenčí řezy ve tvaru trojúhelníků (3ks na 1 porci).

3

Opečené biftečky klademe na opečené trojúhelníčky (krutony) a zdobíme je střídavě hořčicí, tatarskou omáčkou a jemně nakrájenou cibulí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept